תכנית 103 של תחושת בטן עם מתן חכימי – איך לא להיות זקוקים לרופא שיניים?
מה אפשר לעשות כדי ששיניים יוכלו לשמר את עצמן באופן טבעי בלי עזרה חיצונית והאם יש דבר כזה חסינות מוחלטת למחלות חניכיים ושיניים?
האם צריך לצחצח שיניים? מה לגבי שטיפת מי פה?
מה הדרך למנוע שיניים עקומות, חורים, וטיפולים כירורגיים?
מה הדברים שהכי פוגעים בשיניים, האם ללכת לשיננית? כן או לא לגבי פלאוריד וכן הלאה
האם אפשר לרפא שן בלי התערבות של הרופא?
——————————————
זמן תכנית: 57:35
מתן חכימי
אהלן מאזינות ומאזינים יקרים, ברוכים הבאים לפרק מספר 103 של תחושת בטן.
מתן חכימי
שבוע טוב, אהובות ואהובים, ברוך הבא לעוד פרק של הפודקאסט אני מנחה שלכם, מתן חכימי מנחה מרחבים לשינוי והתפתחות ומחבר הספר חוקי בטן. בשנים האחרונות אני חוקר את הקשר בין הבחירות, האמונות וההרגלים שלנו לבריאות שלנו עם הפיזית או הרגשית. השבוע בפודקאסט אני מארח שוב את רן כליף, רן ומטפל ברפואה יפנית וסינית המייסד של כללית. רפואה משלימה ועוסק במחקר של המוח ומדעי התודעה כרגיל להגיד שמצאתי איך בפרק הזה, אנא מכם תחלקו אותו. כדי שעוד אנשים יוכלו להרוויח מהתוכן הזה שתהיה האזנה נעימה. אהלן שוב רן כליף
רן כליף
אהלן. מתן.
מתן חכימי
אני חושב שמי שיאזין כנראה מופתע מהשינוי בכיוון בהשוואה לפרקים הקודמים שעשינו על המיינד, אבל זה היה נראה לי נושא שאתה עוסק בו והוא הוא חשוב בעיניי לא פחות כמו כל חלק או אספקט בבריאות שלנו בגוף שלנו. אז אני רק אשתף, יספר. שיש לי את העניינים שלי בשיניים כבר כמה זמן דברים שנכנסו ויצאו מהחיים שלי אבל לפני כמה חודשים העליתי איזשהו פוסט שדיברתי על זה שטיפה במי פה. מחקר שמראה שטיפה במי פה פוגעת בחיידקי הפה וזה יכול להוביל לכל מיני דברים. והרבה תגובות שקיבלתי גם מרופא שיניים היו שזה נכון, וגם לא בהכרח צריך להשתמש במשחת שיניים. בהכרח, בשביל בריאות השיניים. ובאמת שמתי לב שאולי אני לא יודע מספיק על הנושא הזה והייתי שמח שנדבר על זה קצת ונעשיר את חשיבתם של המאזינים.
רן כליף
אוקיי, אז בעיקרון. סתם ככה בשביל לענות או להתייחס באופן ישיר לנושא של צחצוח שיניים או מי פה? בעיקרון, משחת שיניים התפתחה במקור מלק שיניים. אנשים אפילו לא יודעים מה זה. הוא היה עשוי מגיר או אבן ספוג. ובדומה להברקת נעליים, עשו את זה מדי פעם כדי להבריק ולהלבין שיניים. אגב, כמו שהיום עושים כשהולכים לשיננית. אבל במקור זה לא היה שגרה של פעמיים ביום. ובערך כל זה השתנה בתחילת המאה העשרים, כשאדם אגב בשם קלוד הופקינס. שמחבר ספר מפורסם אז שקראו לו פרסום מדעי, החליט לשווק טיפוח שיניים. בעצם לק שיניים של חברה שקראו לה פפסודנט. וכדי לבנות ביקוש למוצר הזו, היה צריך קודם כל ליצור רצון באנשים צחצח שיניים. אז למרות שלא היה לו שום ראיות What So Ever הוא הזהיר את הצרכנים שהם צריכים לצחצח כל יום כדי למנוע מחלות חניכיים ושיניים. והוא הצליח כל כך עד שחברות נוספות עקבו אחריו. ולמעשה עקפו היום את פפסודנט כמובילות בשוק. אבל כיום משחות שיניים ממוצעות ועדיין, שטיפות סינתטיות מבוססות תעשייה הם בנויות במידה מסוימת על אותה נוסחת פפסודנט, משחות שיניים מורכבות. בדרך כלל בן 20 ל 60% תרכובות חומרים שוחקים ומלטשים. 20, 40% בערך חומרים שומרי לחות כמו גליצרין שגורם נזק By The Way סורביטול, שגורם נזק. ופרופרילן גליקול שגורם עוד יותר נזק ובערך אחוז או שתיים שנשארים מורכבים מחומרים משמרים, ממתיקים, צבעים, תרכובות סינתטיות של פלואוריד שגורמות נזק מערכתי לגוף. לפעמים אפילו חומרים אנטיביוטיים וחומרי ניקוי וריח שיותר מזכיר חומרי ניקוי לבית. למעשה, חלק מן החומרים שמוסיפים למשחות שיניים מסחריות הם בעיקרם רעילים והם ממש לא תומכים בבריאות שלנו. למעשה, אם תסתכלו על רוב, על רוב המשחות היום כתוב לא לבליעה לא לאכילה, ואם ילד בולע את זה ישר לבית חולים. אז כדאי שלא נכניס אותם לפה שלנו, בטח פעמיים ביום התפיסה הכי לוגית אומרת. מה שאתה לא יכול לבלוע אותו, אל תמרח על עצמך ואל תשים בפה שלך. כי מה שאנחנו מורחים על עצמנו, שמים בפה שלנו נספג דרך הרקמות שלנו לתוך הדם.
מתן חכימי
לגמרי. וואו. אני מאוד מתחבר למה שאמרת אז אולי רק כי כבר נגענו בזה רגע, אז מה כן ומה לא כן לצחצח בכל זאת לא להשתמש בשום דבר כמשחה?
רן כליף
בעיקרון ערכתי המון המון עבודה על הנושא ואני אפילו עשיתי סמינר לא קצר בתחום הזה שלא מעט אנשים עשו אותו. הוא אפילו אונליין. ובעשור וחצי? בוא נגיד כ15 שנה שאני חוקר את התחום בגלל קשיים אישיים שלי בגלל מצוקות של הפה שלי. החלטתי לצאת מהמיינסטרים ולראות מה יש עוד בעולם.
רן כליף
אז בגדול, אין שום קשר בין צחצוח שיניים לבריאות הפה. יש קשר מאוד מאוד גדול בין מה שאנחנו אוכלים. ואפילו מה שאנחנו מרגישים לבריאות הפה. ובמידה. וכן, רוצים לצחצח שיניים? אז אני למעשה. היום לא משתמש במשחה כמו שמשתמש באבקה. אני משתמש באבקה שנקראת ריגרו, והתפקיד שלה זה למעשה בשילוב עם יוגורט אורגני. ליצור רובד חיידקי שמתעל סידן אל תוך החורים והסדקים שנוצרים בשיניים כתוצאה מחשיפה לאלמנטים. ואפשר לראות על מאות עדויות שזה מאפשר לגוף שלנו סוף סוף. את הסיכוי לסגור את החורים שלו בעצמו, ואז אני מקבל הודעות מאנשים כבר שנים שמשתמשים בזה שהחורים שלהם נסגרים מעצמם. כי הם מקבלים את המינרליזציה הנכונה, בבלנד הנכון, ובהרכב החיידקי הנכון. שאנחנו אומרים את המילה חיידקים, אנחנו מפחדים מהם, זה בגלל שחינכו אותנו לפחד מהם בלי רובד חיידקים פרוביוטיים, השיניים והחניכיים שלנו הם חסרי סיכוי מול האלמנטים.
מתן חכימי
אז א. זה נשמע באמת, כאילו לפי מה שאתה אומר שבאמת כל מה שטיפת מי פה ואורג חיידקים בעצם רק פוגע לנו בסביבת החיידקים ובשיניים עצמם,
רן כליף
בהחלט כן.
מתן חכימי
אני רוצה שתיקח אותנו. רגע אותי אותנו לתוך שנייה. ההבנה הזאת של של מהו חלל הפה. מה התפקיד של השניים, איך השיניים האלה קשורות לגוף שלנו, כאלה דברים שעד שלא שמעתי ממך מהם טיפה לא חשבתי עליהם אף פעם. אני כן אוהב להתייחס לכל איבר בגוף, כאיבר עם משמעות, ואף פעם לא הקדשתי מחשבה. למה התפקיד של כל שן, למה היא קשורה בגוף אז. אני אתן לך להוביל, אבל זה נראה לי ככה, ייתן למאזינים הרבה ערך.
רן כליף
אז קודם כל חשוב לזכור שלפני השיניים יש חניכיים והחניכיים. הם למעשה מחזיקות את השיניים. באיזה מין כמו Suspention כזה, כמו סוג של של מתלה, כמו ממש מתלים של קפיצים שמחזיקים את כל הרכב שלנו, על השלדה ובעצם הרצועה הפרודנטאלית בתוך החניכיים, היא תולה את השן בשקע כדי שהשן תזוז ותתקופף ותסתובב ותנוע כדי שהיא תוכל להכיל את כוחות הנשיכה והלעיסה שהם אדירים. המאסטר שריר הלעיסה, הוא החזק ביותר בגוף, ליחידת שטח וזה בלי לפגוע בשן, או בעצם המכתשית, מה שנקרא עצם הלסת.
רן כליף
ולכן אנחנו צריכים חניכיים מאוד מאוד בריאות. וכדי שתהיה הבריאות אז החניכיים האלה. אף פעם אף פעם לא צריכות להגיע למצב של דלקת או למצב של נסיגה. ואז ודלקת חניכיים או ג'ינג'יויטיס, זה פשוט חניכיים אדומות או כחולות אדמדמות ושמדממות. בחיטוט עדין או בצחצוח או בשימוש בחוט דנטלי. אבל זה לא בהכרח מצב שהוא מעיד על אובדן חניכיים. מחלת חניכיים שנקראת פריודונטיטיס בעבר קראו לה פיוריאה. היא בעצם לא רק דלקת של האזור סביב השן, אלא היא גם אובדן מתקדם של העצם סביב החניכיים. עצם המכתשית מה שנקרא, וברגע שאנחנו מתחילים לאבד עצם. אז לחניכיים אין על מה להיתפס. הם מתחילות לפתח דימום בחיטוט כיסים עמוקים וניידות של השיניים. כלומר, השיניים ממש זזות יכולות גם לנשור, והסיבה האמיתית של של כל התהליך הזה זה די מינרליזציה, זה כאילו ירידה בהזנה של הרקמות והעצמות מחוסרים תזונתיים.
רן כליף
הגישות הדנטליות הקונבנציונליות שמורות לפה בלבד. רופא שיניים ממוצע, או מצוי או כמעט כולם לא ידברו אתכם אף פעם על השלכות מערכתיות של מחלת חניכיים. ולעתים אפילו המודעות שלהם עצמם נמוכה או לא קיימת בכלל. לעיתים נדירות מאוד אנחנו נמצא רופא שיניים שמכיר בעובדה שהטיפול במחלות הפה הוא טיפול פנימי מערכתי. גישות דנטליות קונבנציונלית למחלות חניכיים ושיניים. הם עושים את אותה טעות קצרת רואי שרוב פרוטוקולי הטיפול הרפואי המודרני. הם עושים, הם מחלקים את הגוף למערכות מבודדות זו מזו. לכן הגישות הטיפוסיות ברפואת שיניים מתמקדות רק בחניכיים ושיניים. אבל הם לא קשורות בשום אופן בשאר הגוף. אז מה זה הוביל? לטיפולים כואבים ויקרים, כמו גירוד שורשי השיניים או הקצאת שורשים, מה שנקרא הקצאת שורשים, קיצוץ, רקמות חניכיים ושיעור ההצלחה ארוך טווח לדבר הזה, כלומר ריפוי בר קיימא. הוא בכלל בכלל לא מרשים. וזה חשוב להבין, בהקשר של השאלה שלך ספציפית של בריאות הפה היא צוהר למצב הפנימי של הבריאות, והאיזון של כלל הגוף. הסתכלות רק על רקמות הפה ובידודם, כאילו הם לא קשורות לגוף. היא תביא תמיד להתמקדות יתר בתיקון המחלות האלה. כן, ניתוח מקומי, כמשהו מכני.
רן כליף
אבל התהליכים האלה לפעמים מאטים את תהליך המחלה, אבל הם אף פעם אף פעם לא עוצרים אותו, כי אם לא מטפלים בסיבה. לכן פעולה מכנית מקומית לפתרון בעיה פיזיולוגית מערכתית לא תיתן תוצאה ברת קיימא, ולא צריך אפילו להיות רופא. בשביל להבין את זה. זה פשוט קומונסנס עכשיו כשאנחנו מסתכלים על חניכיים ובריאות הפה מנקודת מבט מערכתית. צריך להבין. שמחלת חניכיים ושיניים היא לא מחלה מקומית של הפה בלבד, היא מסר וסימן להפרעה מערכתית. כלומר, כשאנחנו מבינים את. הקשר. בין הגוף כולו לבין חלל הפה. אנחנו גם מבינים שחלל הפה הוא כמו פתח. זה כמו איזה הזדמנות שקיבלנו להסתכל אל תוך הגוף שלנו דרך משהו חיצוני שאפשר לראות אותו. אז אנחנו מבינים. היום שמחלת חניכיים היא לא גנטית מקומית וזה לא גזירה משמיים. אלא אפיגנטית מערכתית, כלומר אפי גנטיקה זה אומר מושפעת מהסביבה מושפעת מהתגובה שלנו גם לסובב, ולכן נוצרת מה שנקרא ג׳נטיק אקספרשן או ביטוי גנטי לסובב או לאינפוטים שאנחנו חשופים אליהם. אז אנחנו רואים קשר מאוד גדול בין מחלות חניכיים ושיניים למחלות כליות לדלקות פרקים לסיבוכי הריון ולידה. למחלות ריאה, למחלות לב ולמחלות קוגניטיביות של המוח של הזדקנות, כמו דמנציה ואלצהיימר.
מתן חכימי
אוקי, אז. אם נסתכל על אני חושב שאתה יודע, אתה מדבר ואני חושב אנשים הולכים לרופא שיניים אנשים. אנשים הולכים לשיננית, יש כל מיני חוקים כאלה, מה צריך לעשות? אני נגיד. עקרתי שיניים בחיים שלי. האם הייתי צריך לעקור שיניים בחיים שלי? לא הייתי צריך לעקור שיניים האם אני צריך ללכת לשיננית? לא צריך ללכת לשיננית. מה?
רן כליף
בעיקרון עקירת שן היא חיונית אך ורק אם השן. מתה. שתכף אני אסביר על זה ונוצר סביבה דלקת והיא למעשה לא יכולה לשקם את עצמה ומתחילה לסכן שן שן שכנה. ומתי שיניים מתות בדרך כלל, או שהם נשברו כתוצאה מטראומה. השן נשברה, נסדקה לשתיים נפתחה לשתיים. אז לפעמים השן למעשה מפסיקה להיות פונקציונלית וזה הדבר אחד. הדבר השני זה התוצאה, היא הטרוגנית. מה שנקרא, נזק ישיר של פעילות מכאנית בתוך הפה על ידי מרפאות.
רן כליף
והדבר הראשון זה טיפול שורש. שורש זה הקשר השורש. זה בעצם העצב שמחבר את הגוף שלנו. את כל המערכת העצבית שלנו, לאיבר הזה, שנקרא שן, ומעניק לה תודעה, מעניק לה חיים ויכולת תגובה ורגנרציה. בכל חלק בגוף שלנו, כל חלק וחלק מעוצבב, כלומר הוא מקבל הזנה חשמלית והוא גם מעביר מידע חזרה, מהאיבר עצמו למערכת העצבים המרכזית, עד למקום הזה שנקרא מוח. מה שקורה זה כשאנחנו. הרגנו את העצב בטיפול שורש אנחנו בידדנו את השן ואת כל המקורות הזנה שלה. ומקורות הפידבק של הגוף ממנה וממנה אל הגוף. בידדנו אותה, וכל איבר שנעשה לו את זה. יתחיל להידרדר. אז ברגע שאנחנו הרגנו את השן. אז אנחנו. יש לנו בפה איבר שהוא למעשה. הוא נמצא שם, אבל הוא לא מתחדש. הוא כבר לא יודע יותר לעבור גנרציה כי מה שנותן לו חיים. נותק ממנו עכשיו מאחר מדובר במבנה. הדנטין זה מבנה קשוח. שתהליך ההידרדרות שלו הוא איטי יחסית. אז התהליכים הם איטיים ולא מקשרים גם בין טיפולי שורש לאובדן שיניים. את רוב הטיפולים המכניים בשיניים אפשר היה למנוע? ובתשומת לב וביישום של ידע מסורתי, שבו לא היו את האמצעים האלה. אפשר היום להציל כל שן, כל פה מכלייה ובתנאי שהאיברים שלו עדיין מחוברים במערכת העצבים המקורית. לגוף.
מתן חכימי
יש פה משהו שיושב לי בראש מתחלק לשני שהולכים לשיננית. יש את הקטע הזה שתמיד שואלת אותכם לשים פלואוריד. פלואוריד, בעצם דבר שגם שמים לנו במי שתייה. ואז תהיתי לגבי זה, האם כי יש תמיד דעות חלוקות. האם פלוריד זה דבר טוב, האם זה דבר לא טוב? יש כאלה שמשוכנעים שזה טוב יש כאלה שמשוכנעים שזה פחות אז סקרן לשמוע מה דעתך על זה?
רן כליף
אז קודם כל צריך להבדיל בין שני סוגים של פלואוריד. אוקיי, יש לנו דבר שנקרא סודיום פלואוריד או NAF. הנוסחה שלו היא NAF וזה תרכובת שהיא מעשה ידי אדם. זה תרכובת סינטטית. היא לא נמצאת בטבע בצורה טבעית והיא רעילה לנו, וזה החלק שמשתמשים בו בשביל לבצע טיפולי שיניים, שמים במשפחות שיניים ובמים של הרבה מאוד מדינות וערים בעולם. שמים את זה, או שמים חומצה פלואורוסיצילית, שהיא סוג של פסולת תעשייה והיא גורמת לנו נזק. יש רשימה ארוכה של נזקים, אני יכול תיכף לפרט אותה. התרכובת הטבעית המקורית. היא נקראת קלציום פלואוריד CAF2, זאת בעצם הנוסחה הכימית של זה, וזה בעצם מרכיב טבעי שנמצא באדמה או נמצא במים זורמים. ממעיינות? הוא נמצא במים שנמצאים באגמים. והמרכיב הזה הוא מאוד חשוב לגוף שלנו. עכשיו. פרופסור דין ברק, שהיה למעשה עובד 34 שנה ב NCI שזה מכון הסרטן הלאומי בארצות הברית. מדבר רבות על נזקי סודיום, פלואוריד, פלואוריד סינתטי על סוגיו, הוא אומר. כזה דבר, הוא אומר. פלואוריד גורם ליותר מקרי סרטן ומוות. ויוצר את זה מהר יותר מאשר כל כימיקל אחר שפגשתי בכל שנות מחקרי. ואנחנו בעצם רואים מה קודם כל הוא פוגע בהפרשת מלטונין שלמעשה פוגע במחזורי השינה שלנו בהפרשת סרוטונין בבוקר ובסופו של דבר של אדרנלין ודופמין והוא פוגם במצב הרוח שלנו. הוא יוצר אותנו יותר כנועים יותר, LOW זקוקים ליותר סטימולציות סביבתיות כדי להיות שמחים. הוא מקטין את היכולת שלנו להשיג את המקסימום, IQ שלנו. לכן הוא יוצר גם נזק למוח. הוא מפריע מאוד לפיריון. הוא גורם נזק ישיר למבנה הזרע של הגבר. הוא מגדיל את ספיחת העופרת לתוך העצמות בגוף, שזה חומר רעיל ביותר. הוא תורם במרכאות לדמנציה שזה אובדן זיכרון לאורך הגיל. הוא יוצר. איזה מין תהליך שבסופו של דבר, עצמות שלנו בגוף נעשות שבירות יותר כי הן מאבדות הגמישות הטבעית שלהם. הוא יוצר נזק בסינתזה של קולגן, שזה. אלמנט בסיסי ששומר על העור שלנו, רקמות החיבור שלנו, השערות שלנו, הציפורניים שלנו, Intact, והוא גם מגדיל את קצב התפתחות, גידולים וOverall Cancer. הוא גם אחראי על היפראקטיביות. והוא גם אחראי אצל חלק מהאנשים, על עייפות קשה. אז זה דוגמאות, למה שהפלואוריד עושה ולא סתם לא סתם. הוא הוכרז כחומר מאוד רעיל, אפילו על ידי ה epa האמריקאי ולמעשה זה ארגון היום בינלאומי. ואגב, הוא אותו חומר ששמים ברעל עכברים. אבל גם. בפרוזק.
מתן חכימי
וואו.
רן כליף
צריך גם לזכור ואפשר לראות את זה במאות מאות צילומי רנטגן. שהוא מעודד הסתיידות של בלוטת האצטרובל. והסתיידות של בלוטת האצטרובל מונעת ממנו לייצר מלטונין. פין או לין שזה המולקולה שמאפשרת לנו לחלום להיכנס למדיטציה עמוקה, לחשוב, חשיבה עצמאית מהMid Brain. זה מפריע לנו. ולא רק זה. הוא גם פוגע במחזורי השינה. והעירות.
מתן חכימי
או יש כל כך הרבה שאלות שבא לי לשאול אותך אז עכשיו אתה יודע מה ניזכרתי בזמן שאתה מדבר, שלפני כמה שנים קראתי שהתחלתי להתעניין בבריאות ורעלים שבעצם בסתימות שיניים שלי. הכסופות, יש חומר, אני לא זוכר אם זה היה כספית.
רן כליף
זה כספית, כספית.
מתן חכימי
שזה בעצם יכול לזלוג לי לתוך המחזור הדם, ועשיתי ברור, והבנתי שיש רופאים בכל העולם. שמתמחים, בהסרה של סתימות כאלה ומצאתי אתר רשמי בינלאומי ומצאתי רופא והלכתי לרופא ועשו לי איזשהו תהליך והוציאו לי את הסתימות הכסופות והחליפו לי אותם, לא זוכר איזה שהוא חומר שהוא שיש או משהו כזה שלא מסכן לי את הפה אז רוצה להרחיב על זה קצת אולי?
רן כליף
בעיקרון, חשוב לזכור שכספית זה לא חומר שאנחנו אמורים בכלל להיחשף אליו. במהלך חיינו, בשום רמה בשום מצב. ואדי כספית, הם רעילים מאוד לגוף שלנו. עכשיו המלגם. מבוסס כספית. ומוסף גם עוד מתכות רכות נוספות. שמזיקות לנו בכל מיני צורות כמו ניקל וקדמיום ועוד, והגישה הזאת של להכניס לפה. את המתכת הרכה הרעילה ביותר, הרעילה ביותר שיש בכוכב הזה לתוך הפה של אנשים. היא בעצם החלטה שהיא לא הומנית בשום רמה. והיא לא עומדת בקנה אחד גם עם הנזקים. כספית היא רעלן. מאוד, מאוד, מאוד מסוכן. הוא לא אמור להיות חלק מהגוף בשום צורה בשום רמה, למרות שהוא היה גם פעם נחשב כאופציה תרופתית, אבל מעולם אדם לא ישתפר, החלים או הרגיש טוב יותר מחשיפה לחומר הזה, אלא רק הרבה יותר רע. ומעניין מאוד שמוצרים או מוצרים תעשייתיים או כלים שמכילים בתוכם כספית. יש להם אזהרות חמורות ביותר לגבי חשיפה לחומר, אבל הדבר הזה בפה שלנו בתוך הפה שלנו עכשיו. מה קורה כשאנחנו שותים מאוד חם. מה קורה כשאנחנו שותים או אוכלים קר ואז אוכלים או שותים מאוד מאוד חם. אחרי זה אנחנו למעשה יוצרים דיס אינטגרציה של המתכת הרכה הזאת מהמלגם ואנחנו שואפים את האדים האלה לתוך הגוף שלנו. אנחנו גם מפרקים חלק מזה. עם השנים הנושא הזה הוא עניין מכאני פשוט להבנה והרבה מאוד פעמים הסתימות האלה מתפרקות והופכות להיות חלק מהמטבוליזם שלנו, לצערי הרב.
רן כליף
הדרך הנכונה. למלא חורים, בעיניי זה באמצעות ריגרו ויוגורט אורגני, אבל במידה והחלטנו לעשות פעולה מכנית ולסתום אותם בלי להרוס את העצב. של השן, אז אפשר להשתמש בפורצלן, יש כל מיני טכנולוגיות לזה שלא מכילות תרכובות סינתטיות נוספות, אז בהחלט יש תרכובות שהגוף יודע להסתדר איתם. מצוין שרובם המבוססות על תרכובות אבן לסוגיהם.
מתן חכימי
וואו, אז בעצם? טוב, אז זה מה שהבנתי כבר אז, אבל בעצם אני חושב על זה שוב אז אז אז אני, אם אני הולך עם כספית בפה שלי, יכול להיות שזה יוצר איזה שהיא תופעת לוואי בגוף, ואז יש לי איזשהו בעיה מסוימת שאף אחד לא יודע איך היא הגיעה וזה קשור בכלל לזה.
רן כליף
בהחלט. לכן צריכים ללכת למקום שהוא כבר. מאוד Proficient (יעיל) בזה כדי לנטרל כל חלקיק שאולי נכנס אלינו לגוף לפני שהוא מתמקם לנו במוח.
מתן חכימי
וואו, אני בדיוק נזכר עכשיו אני אעשה, גוגל ומצאתי את האתר הזה שאתר בינלאומי שנקרא IAOMT, זה The International Academy Of OralMedicine and Toxicology. זה כאילו ארגון Non Profit (ללא מטרות רווח) שבעצם מספר לך איפה יש רופאים, רופאי שיניים בכל העולם שעושים את העבודה הזאת למי שמאזין ורוצה לבדוק את זה לעומק, אז אני יש לי עוד כמה דברים שבא לי לשאול אותך עליהם. חשבתי על זה שיש לי 4 שיניים הקידמיות שלי. קיבוע שנשאר עוד מאז שהיה לי גשר. כשהייתי בתיכון, ובכלל אמרתי אולי יש משהו להגיד על גשר או על הקיבוע על תזוזה של שיניים עיקום של שיניים?
רן כליף
בעיקרון הגשרים האלה הם כולם מיותרים. אם כבר עושים שינוי מכאני. של יחס השיניים בתוך הפה. אני מציע ללמוד את עבודתו של פרופסור ג'ון מיו. ושל הבן שלו גאון? מאנגליה. שפיתח תחום לפני שנים כבר שנקרא Orthotropics. וד"ר מיו הראה. שמיצוב נכון של השיניים שהוא תומך באופי התפתחות הלסת. ולא מגביל את השיניים אלא מאפשר להם תזוזה טבעית. אבל עם הנחיה מה שנקרא. אז מקדם מאוד את בריאות הפה ושומר על השיניים שלנו.
רן כליף
השיניים שלנו אמורות לזוז בפה. כמו שהאברים שלנו נעים בתוך חלל הבטן, כמו שהשלד שלנו זז כמו שהשרירים שלנו זזים. תנועה של השיניים זה דבר הכרחי לבריאות הפה. כשאנחנו מתעלמים מזה ומקבעים אותם אנחנו בעצם יוצרים. מאזן כוחות שהוא לא טבעי, הגוף שלנו, זאת מערכת אבולוציונית, במבנה הנוכחי שלנו, של 455,000 שנה. זה המבנה האחרון שלנו הקרומגנו. ואנחנו מבינים שהוא שגשג, הוא לא רק שרד. הוא שגשג פה יפייפה בלי מרפאות שיניים ובלי בתי חולים וטראומה מצוין. בלי טכנולוגיה. לכן אנחנו מבינים שהטכנולוגיה העליונה ביותר היא הטכנולוגיה של הטבע היא הטכנולוגיה של האבולוציה. איך אנחנו אומרים? אין טעויות בטבע ובטח לא בתודעה. לכן אנחנו לא אמורים לתקן טעויות של הטבע.
רן כליף
אנחנו אמורים ללכת עם הטבע, ממליץ מאוד להוציא את הקיבוע הזה ולפנות ולראות וללמוד על עבודתו של ד"ר ג'ון מיו. ולהבין מה זה נקרא לסייע לה שיניים בפה, להתעצב ולקבל מבנה ומרווח נכונים. השיטה שלו היא מורכבת מדי בשביל להסביר כאן, בגלל שאנחנו צריכים הרבה אמצעים ויזואליים, אבל בהחלט נתתי את הליד ומי שזה מעניין אותו זה מעניין אותו. הראשון שהבין את זה. היה הדוקטור ווסטון פרייס שהוא היה, אגב, מנהל המחקר הראשון של איגוד השיניים האמריקאי או ה ada. והוא עבד בקליבלנד, אוהיו, והוא הבין ודרך עבודתו. שמשהו לא בסדר עם הדרך שבה אנחנו חיים כבר אז בשנות השלושים, הוא לא הבין למה אנחנו אמורים לסבול מכל כך הרבה מחלות פה, מחלות חניכיים, מעששת וכו ואגב. כל המחקר שלו התעורר בעקבות המוות של בנו היחיד דונלד מסיבוכים של טיפול שורש שהוא בעצמו כמומחה עשה לו.
רן כליף
איזה טראומה זה וכדי להשיג תובנות ולספק את הרצון שלו ללמוד הוא החליט לעזוב. הכל, לסגור משרד וקריירה מאוד מאוד מבטיחים. ולטייל ברחבי העולם. שים לב, בשנות השלושים זה לא עם ג'טים וזה זה עם ספינות ומטוסי פרופלורים. כאלה שנראים כמו אתה יודע מה? כדי ללמוד תרבויות פרימיטיביות שנהנו בריאות פיזית ונפשית מעולה. ובמהלך המסעות שלו. של יותר מחמש שנים הוא לא רק מצע אוכלוסיות שמציגות שיניים וחניכיים בריאים. והוא ראה ילידים שלא שמעו את המילה רופא שיניים ואורתודנט עם קשתות לסת מושלמות ושיניים ממוצבות בדיוק אלוהי. הוא גם ראה. אל מול זה את הירידה החדה בבריאות של הפה ואת הבריאות הכללית שחוו עמים. ילידים בריאים ברגע שהם באו במגע עם מה שאז הוא כינה המזונות העקרים של העידן המודרני. אז הוא בעצם טס בעולם והפליג בעולם יחד עם אשתו, שהייתה גם השותפה שלו למחקר, והיא סייעה לו לצלם ולתעד במצלמות עתיקות של פעם עם פלטות זכוכית ופלאשים שהיו עושים עם מגנזיום שנשרף. אם אתה ראית את זה פעם בסרטים של פעם הוא הפליג מאפריקה לאזור הארקטי. כדי לראות אם השבטים המסורתיים באמת בריאים יותר המודרני, וזה גם מה שהוא מצא.
רן כליף
ממש לפני מלחמת העולם השנייה, הוא עשה את זה. הוא הצליח לנצל אולי את התקופה האחרונה בהיסטוריה שבה אנשים עדיין חיו בחברות מסורתיות בכל רחבי הכדור, אז המסע שלו הגיע למרומי האלפים השוויצריים לאיים מבודדים של סקוטלנד. הוא נסע ברחבי אפריקה אוסטרליה, ניו זילנד. האם הפולינזים בסאוט פסיפיק, טיפס אל האנדים, הפרואנים הכל ברגל, הכל עם פרדות דרך צפון אמריקה, קנדה ואפילו הגיע לחוג הארקטי. ולמרות שהוא ראה הבדלים נרחבים בקטע הגזעי, תרבותי היסטורי כמובן. דבר אחד היה עקבי להפליא, מחלות שיניים כמעט ולא היו קיימות עם אחוז ממוצע של מחלות שיניים של 0.34%. זה כלום. כשאנחנו מסתכלים על הדבר הזה היום אנחנו לא לא יודע אם אתה יודע. היום בתרבות המודרנית שלנו המערבית, בישראל, באירופה, בצפון אמריקה וכו. מחלות שיניים וחניכיים הם בין 90 ל 100% מהאוכלוסיה הסתובב
מתן חכימי
וואו כמו רוב המחלות אבל כן מטורף.
רן כליף
אבל שים לב באופן מפתיע ביותר. למרות שהוא הראה שפחות מאחוז אחד מהאנשים בקהילות האלה סבלו מעששת, הוא מצא ששיניים עקומות. אוקיי, היו נדירות באותה מידה. וגם אף אחד מהאנשים האלה לא היה לו גישה למברשת שיניים. הוא לא ידע מה זה מברשת שיניים ולא היה לו מושג מה זה, כמובן משחת שיניים. אז זה דוגמא רק לעבודתו של ד"ר פרייס. אחריו באו עוד שני רופאים. ד"ר הרולד הוקינס, שהוא היה מנתח פה מאוד מפורסם בארצות הברית של אותה תקופה, ודוקטור מלוין פייג׳ שערכו ביחד יותר מחמישים אלף בדיקות על אנשים אינדיבידואליים. בשביל להוציא את המסקנות ד"ר פרייס, צדק. ואגב ד"ר פרייס עצמו רק על הילדים השוויצרים של האלפים השוויצריים של שנות השלושים. הוערך 4280 בדיקות, רק עליהם.
רן כליף
והוא ראה שאצל הילידים האלה, שחיו סביב מוצרי חלב Raw (גולמי) וירקות בצריכה ישירה מהגינות שלהם, למרות שלא היה בסביבה שום רופא שיניים, מברשות ומשחות, הם היו בריאים. וחסונים הם לא כי הם כמעט לא הראו סימנים למחלת שיניים. ובכפר ספציפי שהיה מאוד מאוד קרוב לטבע, סליחה בעמק ספציפי שקראו לוטנשטיל הוא מצא רק 0.3%, מחלות, חניכיים, שיניים וצורך באורתודנטיה. ובאופן כללי בעמקים הגבוהים האלה, הוא מצא רק 3% שסובלים. אל מול, ריקבון שיניים מתקדם שהוא מצא באתרים של שוויצריה באזור המודרני כביכול, ששמה בין 85% ל, 100% מהאוכלוסיה נפגעו, אבל רק לשם השוואה. גם היום, אחרי 90 שנה, מהמחקר שלו, 90 שנה עברו כמעט 100 שנה. לא התקדמנו בכלל. אנחנו בין 80 ל 90% מהילדים היום סובלים ממחלות. פה. אני לא מדבר אפילו על המבוגרים, שהמצב שלהם הוא הרבה הרבה יותר גרוע. ובעולם של היום, חלב לא מפוסטר שמוזן בעשב ירוק, שפעם זכה בעבר לכבוד עמוק ברחבי העולם במשך אלפי שנים מותקף על ידי מדינות וממשלות. כל האוכל הראשוני שלנו הפך להיות אויב המדינה באוסטרליה ובארה"ב. היום מעבירים אפילו חוקים שמונעים מאזרחים לגדל את המזון שלהם בגינה.
מתן חכימי
וואו, כזה מטורף שאנחנו הולכים לשם אני. אתה יודע, זה מדהים איך עם הזמן שוכחים דברים, אבל כשאמרת לי להוריד את הקיבוע ודיברנו על על קיבוע ועל גשר, אז אמרתי לעצמי רגע אבל אבל אז זה אז איך מונעים שיניים עקומות? ואז נזכרתי שאחד מהדברים הראשונים שנחשפתי אליהם כשהתחלתי לעקוב אחרי בריאות ותזונה היה העבודה של ד"ר ווסטון פרייס ויש תמונות את התמונות שחור או לבן.
רן כליף
נכון, נכון.
מתן חכימי
תמונות אנשים עם תמונות עקומות מהמקומות המערבים, אנשים שיניים ישרות, שבאמת אין שום טכנולוגיה, ופתאום זה נותן לי ביטחון באמת, אולי אני, אני באמת אלך עכשיו או ויוריד את הקיבוע הזה? זה מדהים, כמה אנחנו רחוקים מהפשטות.
רן כליף
נכון, אגב הספר שלו הוא זמין להורדה ברשת, כי הוא ספר מאוד ישן. שנקרא Nutrition and Physical Regeneration
מתן חכימי
נכון.
רן כליף
והספר שלו הוא אבן דרך. מאוד מאוד, מאוד חשובה, מאוד מאוד חשובה ועבודת חייו. אגב, של התלמיד שלו העוקב שלו שקראו לו ד"ר הרולד הוקינס, שהשקיע בתחום של של פרייס 20 שנות מחקר ושמונת אלפים מקרים מתועדים בספר שלו שנקרא Applied Nutrition. זה ספר שפורסם בשנות הארבעים, למעשה/ אז אנחנו רואים למעשה המון חומר שכבר נצבר לפני בן 80 לתשעים שנה אחורה, שעד היום. נשאר מוסתר. אפשר להגיד מה התודעה החברתית.
מתן חכימי
שמעתי בחיי גם על פי מה שאתה אומר עכשיו כבר לפני זה, שבאמת יש איזשהו אפשרות להשתמש במוצרי חלב כסתימת חורים בכלל. נראה לי שאנשים לא אי פעם לא שמעו על זה שאפשר לסתום חור בלי ללכת לרופא שיניים.
רן כליף
נכון, ומה שנקרא סתימה אורגנית. או. מטריקס אורגני של הדנטין זה תהליך טבעי שהגוף שואף אליו בדיוק כמו שהוא מחליף את העצמות כמה פעמים בתקופת חיים. הוא גם מחליף את כל המבנה של השן, הרבה פעמים בתקופת חיים. אין אף חלק בגוף שלנו. שלא עובר רגנרציה מתמדת. וכדי שהשניים כמו העצמות, הגב, יש להם תכלס. בדיוק אותו מטבוליזם עם הבדל אחד, פשוט שהשיניים חשופות לחיצון לאלמנטים החיצוניים והעצמות. לא? אז כדי ששן תחדש את עצמה, אנחנו צריכים כמה תנאים. אוקיי, אנחנו קודם כל צריכים ph. מה שנקרא רמת חומציות בסיסיות שהיא מספיק אלקלית. כלומר היא מספיק בסיסית. אנחנו צריכים יחס נכון של סידן וזרחן, ברוק ובדם היחס הוא אחד לארבע לטובת הסידן ואנחנו צריכים רמת סוכר נמוכה מספיק סביבות בן 70 לשמונים. כדי. שהתהליך הזה ייערך באופן טבעי, ייעשה באופן טבעי בלי שום עזרה חיצונית.
רן כליף
עכשיו כדי שזה יהיה אנחנו צריכים תזונה שרופאים רבים עוד כבר בשנות השלושים והארבעים של המאה שעברה, כלומר 1930-1940, כבר זיהו אותה. היו, אגב, רופאי שיניים. ד"ר ווסטון פרייס. ד"ר הוקינס. ודוקטור פייג. ודוקטור פוטינגר הם היו בעצם 4. הראשונים שזיהו שהמרכיב החשוב ביותר זה תזונת מקור. הם קראו לזה סורס נוטרישן. ותזונת מקור אחד מאבני הבניין של תמונת מקור. זה מבנה נכון. של מקור סידני ואחד מהמבנים הסידניים הנפוצים ביותר בהיסטוריה ובתרבויות שלנו לסוגיהן, זה חלב ומוצרי חלב. אבל, כל המוצרי חלב האלה. הם היו מוצרי חלב שהם מה שנקרא גרין גראס פד. כלומר, החיות, שמהם הפקנו את החלב הם אכלו עשב ירוק, עשב ירוק טרי. ישר מהשדה חלבן, נחלב מהם ונצרך עוד ביממה הנוכחית שהופק לא היה את תהליך הפיסטור. שלמעשה הורס את האנזים המרכזי שמאפשר לנו לספוג את הסידן הזה ולמעשה הורס את כל הפרוביוטיקה הטבעית בחלב ופוגם במערכת האנזימטית הכוללת. של כל המארג הזה שנקרא חלב. ולכן שנסתכל על תרבויות עתיקות. אף אחד לא לא חימם את החלב בכדי פיסטור. ויצרכו את החלב באופן ישיר, למעשה, גם כשאני הייתי ילד קטן אני זוכר את עצמי ולא מעט הזדמנויות שותה חלב ישירות מפטמה או של פרה או של עיזה. בגלל הזדמנויות מסוימות שההורים שלי חשפו אותי אליהם. ככה שאין ספק בכלל שמוצרי חלב עוזרים מאוד לנושא, אבל זה צריך להיות בתנאים האלה שזה נקרא תזונת מקור.
מתן חכימי
נהדר אז. אז מה? אוקי, אז אין לנו גישה לחלב כזה. לרוב האנשים רוב השנה. מה עוד אלו דברים חשובים ששווה לדעת על תזונה? אני חושב שרוב האנשים מכירים ויודעים שסוכר עושה חורים בשיניים, אבל איזה עוד דברים שצריך לחשוב עליהם?
רן כליף
בעיקרון חשוב קודם כל לזכור. שאנחנו צריכים עד כמה שיותר עד כמה שאנחנו מסוגלים להתקרב למקורות טבעיים.
עד כמה שאפשר אז דבר נוסף, דבר אחד מאוד חשוב. זה זה להבין שיש לנו כמה מרכיבים עקרוניים שאנחנו צריכים לשאוף לקבל אותם. אז המרכיבים קודם כל הם סידן שאני אדבר על איכות של סידן. לא כל סידן נותן לנו את זה. זרחן? שלושת המפעילים מה שנקרא ויטמינים מסיסים בשומן A, D, K2. כשיש לנו את החבילה הזאת באופן יום יומי, זמין, עשיר ואיכותי. אז אנחנו נהנה, אנחנו יכולים ליהנות מחסינות מוחלטת למחלות חניכיים ושיניים.
רן כליף
עכשיו. קודם כל לפני שהיו תוספים וויטמינים. היו מזונות, הייתה תזונה, בני האדם בתקופה לא כל כך רחוקה לא לקחו אף תוסף, אף ויטמין ואף משאיר סינתטי או תעשייתי באשר הוא. זה פשוט לא היה קיים. אז אם אנחנו נכנסים לתזונת מקור, בוא ניגש קודם כל לאחד האלמנטים החשובים ביותר, שבלעדיו אין תהליכים בנושא הזה. זה ויטמין D. אז קודם כל זה חשיפה לשמש. על ידי חשיפה מלאה של העור והעיניים. שימוש במשקפי שמש גורם נזק. הוא פוגם לנו אדיר בספקטרום הטבעי. קרמים על העור גורמים, נזק לא חשוב, איזה קרמים הם הם פשוט גורמים, נזק. הם מונעים מאיתנו את המטבוליזם הזה. מלבד זה, כדי לבצע את ההמרה הזאת אנחנו צריכים להיות להיות מה שנקרא צרכנים של הדברים הבאים. אנשים שהם לא הם לא טבעונים או צמחוניים, אז זה פירות ים, זה שמן כבד דגים מוטסס זה ביצי פרא ו Butter Oil, מה שנקרא שמן חמאה. ואגב אפשר להשיג שמן חמאה שהוא לא מפוסטר יש מקורות לזה. אם תרצה אני אשלח לך.
רן כליף
לגבי צמחונים או אנשים שרוצים לאכול גם דברים שמן צומח. אז יש כמה כמה מקורות מאוד מאוד עשירים לויטמין D שאולי הם פחות מוכרים, אבל המוכר ביותר זה שקדים. שקדים טריים ולא קלויים. טופו מסורתי, כלומר, טופו שאפשר להכין בבית או לקנות מבית הכנת טופו ביתי כזה שהוא לא תעשייה. נאטו, שזה סוג של הכנה לטופו ויש אנשים שעושים גם בישראל נאטו. פורטובלו, פטריות פורטובלו, שיטאקי ומאיטקי פטריות קצת יותר יותר אקזוטיות, אבל עדיין זמינות, שאגב, אם הופכים אותם, כאשר הזימים התחתונים שלהם מופנים לשמש למשך כשעה כמות הויטמין D שנוצרת בהם גדולה פי 300.
רן חכימי
וואו, זה מטורף. וואו,
רן כליף
אנשים לא ידעו את זה. תפוזים אורגניים בעונה, במיוחד כאלה שקטפנו השבוע. וגם צמח שהוא צמח זול, ומאד מאד עשיר בוויטמין D, שנקרא בעברית חזזית או אזוב, לישה. וזה, אלה הם מקורות לD. הם קריטיים למטבוליזם סידן ובסופו של דבר למאזן סידן זרחן בדם.
רן כליף
הוויטמין הבא שאנחנו צריכים אותו זה ויטמין A. אז ויטמין A, אם אנחנו לא צמחונים אנחנו יכולים לקבל את זה מדגי ים שלמים, כלומר לאכול את כל החלקים של הדג, שאנחנו מסוגלים לאכול אותם. עוד פעם שמן כבד דגים מותסס שזה בד"כ דג קוד. אוקיי, אז זה בדרך כלל דג קוד, זה הדג האיכותי ביותר בנושא וכשזה מותסס אז הזמינות של A, D הרבה יותר גדולה. וכפי שאתה שם לב גם תיארתי את זה בD. כלומר, המקור הספציפי הזה בתוספת לשמן חמאה או ל Butter Oil לא מפוסטר הם בעצם מקורות עליונים ל A, D.
רן כליף
מישהו צמחוני או אנשים שרוצים גם לאכול מהצומח, שזה נפלא אז בטטה וגזרים. אורגנים, תרד טרי. בדרך כלל הקישואים מהסוג הכהה. עלי לפת מכילים המון המון A דלעת, חסה אדומה. אנחנו רואים את זה בפלפל אדום, גמבה, מה שנקרא, בקאנטה לופ, שזה המילון הזה. המלון הארוך הזה, המתוק, כתום. אנחנו נראה את זה במנגולד שוויצרי בקייל, בבאק צ׳וי מי שמכיר יש את זה בגרגר נחלים. ויש את זה גם בקלפ קומבו, זה אצת מים אצת מים מלוחים כהה שמכילה המון ויטמין A. אז זה מקור, זה. מקור לA/
רן כליף
והשלישי המסיס במים שהוא קריטי ביותר. זה ויטמין K2 שבלעדיו. אין עסקה מה שנקרא. אין אין השלמה של התהליך. ואלה שהם אוכלי כול שוב. פעם הם מוצאים את עצמם עם המזון העליון, שזה שמן כבד. דגים מותסס שזה בעיקר דג, קוד רכיכות ים לסוגיהן. דגי ים שלמים וביצי דגים, ביצי פרא. של מגוון ציפורים, עוד פעם שמן חמאה, Butter Oil, עוד פעם אתם רואים את זה? זה מקור עליון מה שנקרא מח עצם. אוקיי, אלה דוגמאות לצורת ויטמין K מהחי שנקראת MK2, זה הצורה הזאת, אנשים שהם צמחונים, טבעונים או מי שרוצה לאכול גם מהצומח ולקבל K2 יקבל את זה בצורת MK2 שנקראת MK27 וזה יהיה עוד פעם נאטו שזה סוג. זה הכנה בעצם של של סויה מותססת, ויש בישראל כמה שמכינים את זה טרי זה אחד המזונות הנפלאים ביותר, גם למוח, ואגב צריכה של נאטו על בסיס יומי. נותנת חסינות כמעט מוחלטת מאלצהיימר.
רן כליף
כן זה ביפן, זה Common Understanding (הבנה טבעית). בישראל. אנחנו כמעט לא יודעים על זה כלום. כרוב כבוש, כרוב כבוש. אז למעשה, כל הכל הקימצ'י שעושים באופן טבעי בלי מחמיצים סינתטיים. גבינות לא מפוסטרות. מי שיודע להכין לבד מחלב לא מפוסטר ולעשות לעצמו אם הוא עושה את זה לעצמו זאת לא עבירה, אבל רק אם הוא מוכר את זה, אז המדינה תכניס אותך לכלא. שזה גם כן מוזר. קמבוצ׳ה, מישהו יודע לעשות? פטריית קבוצה יכול לקחת חתיכת פטרייה מחבר ולגדל אותה. במקום חשוך עם סוכר ומים וזה מה שההורים שלי עשו כבר מסוף. בוא נגיד, אמצע שנות השמונים, היינו מגדלים קמבוצ'ה באופן קבוע עוד לפני שבכלל זה הפך להיות טרנד וטמפה, זה צורה אינדונזית של של של סויה מותססת. אלה הם מקורות לוויטמין K2. מלבד זה, יש עוד ויטמין שמשתתף במה יש למעשה, עוד כמה, אבל הדבר החשוב הנוסף הוא לא חלק מהשלוש המסיסים בשומן, אבל הוא קריטי לעניין לעניין מטבוליזם שהן ובמיוחד חניכיים, שזה ויטמין C. אז אנחנו יכולים לקחת קפסולות, אבל היא יש הרבה מאוד ויטמין מקורות בקפסולות של ויטמין C, שהם לא Compatible (מותאמים) עם הגוף ואנשים לוקחים את זה, וזה פשוט או גורם נזק או לא עושה כלום. אני תמיד מעדיף להשתמש במידת האפשר במקורות עצמן במזונות עצמם. אז הדברים שאפשר למצוא בישראל בקלות. זה ברוקולי. עדיף אורגני, תפוזים טריים. פפאיה שגודלת בישראל כבר 20 שנה. גויאבה שהיא נפלאה כמקור לויטמין C והיא קיימת היא מן הסתם פרי עונתי. אבל היא נמצאת. קיווי, שגם כן צומח אצלנו, דובדבנים שכבר צומחים אצלנו אסרולה שזה גם כן צומח ומגודל בישראל, ויש דברים שהם יותר אזוטריים ומכילים המון ויטמין C כמו גרגירי קמו קמו שאפשר לקנות אותם כאבקה וגוג'י ברי שלא עברו ריסוס אלה. אלה מקורות ל C מאוד מאוד חשובים לנושא הזה.
רן כליף
ויש את הנושא של של הסידן והפרוביוטיקה והפרה ביוטיקה.
רן כליף
והנושא של הפרוביוטיקה הפרה ביוטיקה צריך לבוא ממקום שאנחנו לא מבינים אותו. כמה הוא חשוב, הוא אגב מאוד פשוט ליישום היישומים הפשוטים, שלא מצריכים יותר מדי התעסקות זה קודם כל אכילה ישר מהגינה. גם אם יש לנו כמה אדניות, גם אם יש לנו שטח של גינה שהוא כלום, הוא אני יודע מה? 10 מ' על 10. מ' אנחנו יכולים עדיין לגדל שם ירקות וירקות שורש, ואולי קצת בריז, ולאכול ישר מהגינה בלי לשטוף את זה, ישר לאכול את זה, במיוחד בשעות הבוקר כשעדיין יש טל על הדברים, אז שם הפעילות הפרוביוטית היא הכי הכי עשירה. כשאנחנו שוטפים, דברים שאנחנו מכניסים למקרר אנחנו מחסלים את הפעילות הפרוביוטית. נבטים טריים. שאנחנו יכולים גם להנביט לבד זה מאוד קל להנביט לבד. ירקות כבושים מסורתיים אחרים. וירקות שורש כבושים ופירות כבושים אליהם מקורות פרוביוטיקה ופרה ביוטיקה מאוד מאוד זמינים, כלים זולים ואנחנו יכולים ליישם את זה בעצמנו בלי החיידקים האלה, מטבוליזם הסידן חלקי ואנחנו נשארים מאוד לא יעילים. אנחנו יכולים לצרוך הרבה סידן, אבל לא תהיה לנו יעילות של הטמעה, בעיקר בפה שלנו.
רן חכימי
וואו, נהדר, תודה על הסדר הזה ועל. על ההעמקה אני תוהה לעצמי כדי נגענו בהכל. אבל אם הפכנו מישהו שמאזין ובטוח כל מי שמאזין, יהיה די Overwhelmed (המום) מכל האינפורמציה. צעדים ראשונים, כלומר.
רן כליף
תזונה הכי משמעותי בעיניך הכי משמעותית בעיני כי זה הדבר שהכי קל ליישם. והדברים שאני תיארתי, או לפחות העקרונות הבסיסיים שאני נתתי. לגבי המזונות, הם קריטיים בעיניי. ולשנות את ה להוציא את הפלואוריד מהחיים בכל צורה ואופן.
רן חכימי
זאת אומרת לוותר על מי ברז?
רן כליף
זה לא לוותר, זה להרוויח את החיים. בוודאי בוודאי, וזה לא כל כך קשה לקחת דגימה ממערכות, הפילטרים שאנחנו נמצאים. קנינו וללכת למעבדה פרטית. זה לא כל כך יקר ולראות האם מה נשאר במים שלנו וכדאי שלא ישאר בהם כלום. כדאי שיישאר בהם רק H2O. לא סתם, לא סתם. מי האלים מה שנקרא לזה, מי הגשמים או הגליישרים, זה היה מים של האלים. אותם רוזנים, דוכסים, מלכים וכל בעלי המעמד עד לתקופת מצרים העתיקה, לפני 17,000 שנה. זה היה המים שהם היו שותים. פשוט היום האטמוספירה שלנו כל כך מזוהמת שמיי גשמים בעצמם מזוהמים, ולכן אנחנו צריכים להשתמש באמצעים טכנולוגיים בשביל לבודד מהמים. כמות עצומה של משקעי תעשייה במאות אלפים של של צורות ותצורות חומרים, ובשביל זה צריך להשקיע במערכת פילטרציה מתקדמת או מערכת דסטילציה, מה שנקרא זיקוק מים. כמו שמשתמשים במעבדות. לי יש בבית דיסטילר יש לי בבית מערכת שהיא שוות ערך למים, שמשתמשים בהם במעבדות מחקר. במים יש רק H2O, וזה אגב לא יותר יקר ממערכת פילטר. זה פשוט. לא מצריך כמעט תחזוק. אז זה מאוד חשוב והדבר הנוסף זה מי שמעוניין להשתמש בפה שלו במשהו בגלל שמשהו מציק לו. מפריע לו. יש לו מה חסם כלשהו והוא אומר אני צריך לצחצח עם משהו. כי סה"כ ההקלטה או הקלטה והתכנות החברתי יש להם כוח אדיר, אז אני נתתי דוגמא למשהו שיכול מאוד מאוד לעזור. ויש גם דבר שנקרא. קומפורט אוינטמנט, סליחה, קומפורט פאודר, קוראים לזה קומפורט פאודר שאפשר אפילו למצוא אותה. אפילו באמזון אפשר למצוא אותה שהיא אולי מהפאודר החשובות ביותר היא פורמולציה הודית עתיקת יומין, שמאוד מאוד עוזרת לחניכיים ולפה.
רן כליף
שאפשר להשתמש בה גם כן. ויש גם חברות שהם עדיין שמרו על המ שנקרא על הפרופיל הישן והמסורתי כמו חברות כמו חברת וולדה, לדוגמה הגרמנית שאין להם גליצרין במשחות. לפחות במשפחות שמגיעות לכאן. אני יודע שזה גם תלוי לאיזה מדינה זה מגיע. יש גם את הרגולציות האלה שלא מכילות. פלואוריד לא מכילות גליצרין, ולא מכילות ממתיקים. סינטטיים. לא מכילות חומרי ניקוי, ולמעשה הם כל כך Compatible (מותאמים) עם הגוף שאפשר ליטרלי לבלוע אותם.
רן כליף
לדוגמא את הריגרו או את הקומפורט הקומפורט פאודר שאמרתי קודם אפשר להשאיר בפה ולהפוך אותו לחלק מהמטבוליזם של הרוק, ואפשר גם לבלוע אותו. זה רק מה שמראה לך שמשהו שהוא מותאם לפיזיולוגיה שלנו. אנחנו יכולים לאכול אותו כמו מזון.
רן חכימי
אני אני מתחבר לזה הרבה זמן וזה דברים שעוד מתחברים לי. מה הרעיון של שימוש בהחל מבשמים וקרם הגנה ודאורדוראנט? אם אני לא מכניס את זה לפה שלי, למה שאני ארצה לשים את זה על העור שלי? זה נכנס לגוף שלי, זה אותו דבר.
רן כליף
בדיוק!
רן חכימי
מעולה. לפני שנסיים רן יש. האם יש איזה משהו שבעיניך הוא רלוונטי בנושא וקריטי שלא דיברנו עליו, שהיית רוצה להעביר הלאה למאזינים בינינו נתת המון ערך עד כה.
רן כליף
בוא נגיד כזה דבר. הייתי פשוט רוצה, אולי אולי לסכם איזשהו משהו כדי? איזה סוג של של בוא נגיד Bottom Line (שורה תחתונה), אם אפשר לקרוא לזה אז הבוטום ליין. זה שאנחנו צריכים לשמור על איזון בין יחס סידן לזרחן, ואנחנו גם יכולים לעשות את זה בבדיקת דם פשוטה ולראות שהיחס הוא אחד לארבע לטובת הסידן. זה סופר חשוב. אנחנו יכולים לבדוק את ה PH של הרוק שלנו באמצעות בדיקת PH פשוטה. ולראות שהרוק שלנו איננו חומצי הוא מעל PH7, שזה מאוד מאוד חשוב. אנחנו יכולים לעשות בדיקת דם פשוטה ולראות שהסוכר שלנו הוא בן 70 לשמונים. שזה גם מאוד מאוד חשוב. בצורה כזאת אנחנו קודם כל מבינים איפה אנחנו נמצאים, כי כשאנחנו שמים את עצמנו. בנקודה שהיא מה שנקרא או מה שקרה ל ד"ר הרולד הוקינס קרא לה נקודת החסינות. נקודת החסינות לעששת ולמחלת חניכיים. אז הוא הוא הבין שאנחנו צריכים להיות בין PH 7,4 ל PH 8, 4 בפה שלנו ברוק שלנו. הוא הבין שאנחנו. צריכים לשים את היחס סידן זרחן שלנו, כמו שאני תיארתי, והוא הבין שאנחנו צריכים לא להיות סוכרים מדי. אנשים שיעשו את הפעולות האלה, כלומר, יאזנו את התזונה שלהם בצורה כזאת שתשים אותם בתוך החלון שאמרתי. יתחילו להבחין לאורך השבועות, גם בשיפור עצום בהרגשת החניכיים שלהם. ולאורך החודשים הם יתחילו לראות שהם לא צריכים יותר ללכת לרופא בגלל שיש להם חורים או סדקים, או כאבים או רגישות. וישתחררו מהתלות בטיפולים מכניים לבעיה שהיא ביכלל בעיה פיזיולוגית.
רן חכימי
אך רן כליף, כרגיל, כמו בכל פרק אני אשאיר את הפרטים שלך מתחת לפרק למי שרוצה ללמוד עוד ואני אגיד לך תודה רבה שאתה מנגיש את הידע שלך ואת הזמן שלך להביא עוד רפואה לעולם הזה. תודה, תודה, תודה, היה לי מרתק והיה תענוג לשוחח.
רן כליף
בבקשה. זאת זכות.
רן חכימי
זהו להיום אהובים. כיף שנשארתם עד סוף הפרק, מקווה שמצאת ערך בשיחה שלי עם רן, כרגיל, להגיד שאם כן, אנא מכם תחלקו את הפרק הזה גם אם זה עם אדם אחד כדי שנוכל להביא קצת יותר רפואה, חופש וריבונות לתוך העולם הזה שיהיה שבוע נהדר, ולהתראות בשבוע הבא.
_____________________________
לינקים לדברים מדוברים בפרק:
איתור רופאים מומחים להסרת אמלגם/כספית
אבקה לשמירת השיניים
——————————————
ליצירת קשר עם רן כליף
https://www.rankalif.life/
——————————————
ליצירת קשר עם מתן חכימי
למידע על הרצאות, סדנאות, ריטריטים
https://www.matanhakimi.com